Thursday, January 5, 2017

Coypu

           Coypu build their nests in the wet ground of a river bank. Occasionally they will build their nests in a marsh, or a lake side. At these sites a Coypu will rummage for plant, mussels, or snails. These animals are graceful in the water but clumsy on dry land. While in danger a Coypu will swim to safety with its webbed toes. People have hunted Coypu for a long time for there fur called nutria. This fur is made in to clothing. People are now growing Coypu on farms for their valuable fur, but some times they escape from there farms and become invasive and destroy farms.
           Coypu live in small groups to large colony's. Mother Coypu have 2 to 3 litters every year. A litter has 5 to 7 young per litter. the new born's stay with there mother for 6 to 8 weeks, although they can survive on their own once their 5 days old. That's 15 to 21 young per year. A mature Coypu is 17 to 25 inches without the tail, and the tail can range from 10 to 16 inches. The Coypu live's in likes and rivers of parts of north and south America. Coypu are rodents that can live up to 6 years in captivity.
            I personally disapprove of any animal having to give it's life to become a cheap Macy's jacket, but I have little input on this situation.

Monday, January 2, 2017

Gibbons

             Gibbons are the acrobats of the southern and southeastern Asia.They may be smaller then their relatives, and they may not have a tail but, they still are as amazing as there cousins. These wonders live in the tops of the tropical rain forests of southern and southeaster Asia. Gibbons are smaller then their relatives. Only 3 feet tall is the size of a mature mail gibbon.And its weight is only 15 pounds. This is very small compared to their cousins.
             Gibbons where made for a life in the tops of a rain forest. A Gibbons arm is twice the length of its body, and a Gibbon has long fingers and a smaller thumb witch enables this creature to get a good grip on a branch because the thumb will be out of the way of the other fingers. A Gibbon use's their fingers almost like hooks on the branches.The bones of a Gibbon are very light weight.
              Gibbons eat fruit, flowers, leaves, insects, bird eggs, and young birds.Gibbons live in groups that consist of 2 to 4 offspring, and a mail and a female. A Gibbons usually only have one mate throughout their course of life. A mother gives birth to one and one only child at a time. The new born clings to the hair of the belly of the mother while she looks for food and travels through the rain forest. The young separate from there family's when they are ready to mate. Every morning the Gibbons sing to warn other family's that this is there territory. If a other Gibbon family comes close they will hoot in challenge.
             

Fossas

           This wonderful, mysterious creature spends most of its time up in the highest branches of the trees of Madagascar, hunting small animals and birds. Fossa's are nocturnal and are the biggest predators of Madagascar. Fossa's have sharp teeth and curved claws, and can easily overpower any other animals in Madagascar. Fossa's are very muscular creatures. These wondrous cat like creatures are around twice the size of a house cat. They are 24-31 inches, not including the tail. This animals can live up to 15 years in captivity. A Fossa's liter can contain 2-4 offspring after pregnancy. These young are mature after around 4 years.
            Fossa's communicate like many of their fascinating cousins, by sent. A Fossa has sent glands on the bottom of it's paws that emit an oil every once in a while when they walk. If another Fossa smells that cent it will not go near that place to avoid the other Fossa. But during the months of September and October, Fossa's use this to find a mate. A Fossa can hunt on the ground as easily as it can hunt in the air.

Capybaras

             " Worlds largest rodent, the Capybara is at home in the land or in the water."says the Encyclopedia. If in danger the Capybara will rush to safety of the water.A Capybara is fully capable of swimming as much as it is as walking. This animal lives in the eastern regions of south America. As a Capybara swims only it's eyes, ears, and nose sho from the water. This animal can hold its breath for several minutes wile escaping a predator. Capybara's stand in the the water waist deep with it's nose in the mud searching for river botom plants to eat practically all day long.They rest in the shade of river side trees.
               A mother Capybara gives birth to around 1 to 6 children. Each child weighs around 2k. These children are born with hair and can see at birth. Like all rodents a Capybara's teeth will never stop growing, so they are contently gnawing on stuff to shorten there teeth. The length of a mature Capybara is 40-52 inches. The weight of a mature Capybara is 60-110 lbs. There food source is aquatic plants, grains, and fruits. Capybara's live around 6-8 years. The mother Capybara stays with her young for a year. Capybara's live in shallow indentures
in the ground near a river.